biemansplant.nl Persbericht

[Preiplanten]

Sterke opgekweekte preiplanten uit Spanje

Preiplanten uit Nederland kunnen vanaf eind mei geleverd worden, om een bedrijfszekere bedrijfsteelt te garanderen kan ook in andere maanden geteeld worden. Er wordt dan gebruik gemaakt van kassen en teelt in Spanje. Biemansplant teelt in het Zuid Spaanse Motril omdat deze in het vroege voorjaar makkelijk opgroeien. Ook is het opschot sterk blijkt uit de praktijk en uit het onderzoek uit 2012 naar het opkweken van preiplanten in Spanje.

Spaanse Tray preiplanten

Trayplanten zijn sterk ondanks dat ze een snellere groeiperiode doormaken. De planten worden in 11 dagen opgekweekt tot sterke preiplanten. Door deze korte periode en het gunstige Spaanse klimaat kunnen deze Preiplanten in het voorseizoen geleverd worden. Zo is het mogelijk om in het vroege voorjaar te leveren waardoor u zeker bent van een standaard aanbod aan prei.

Onderzoek naar Spaanse opkweek

In een onderzoek naar de Spaanse opkweek van preiplanten kwam naar voren dat deze net zo sterk zijn als Nederlandse kasplanten. Het provinciaal proefcentrum kwam op 28 maart 2012 naar buiten met de onderzoeksresultaten.  Uit de resultaten bleek dat ondanks de snelle opkweek de planten niet onderdoen voor de Nederlandse variant. Het voordeel van de opkweek van Preiplanten in Spanje is te vinden in de periode van aanleveren. Door het klimaat kan men vroeger starten waardoor er prei in de wintermaanden gekweekt kan worden. Zo kan men ook in het vroege voorjaar genieten van prei.

 

 

Biemans Plantenkwekerij * Opgekweekte preiplanten * Ruim 35 jaar ervaring * Familiebedrijf

Opgegroeid tussen de prei………

 

Biemans Plantenkwekerij BV is een familiebedrijf dat gevestigd is in het Brabantse Gemert. Al meer dan 35 jaar is dit bedrijf gespecialiseerd in de opkweek van preiplanten. De broers Walter en Richard zijn dan ook opgegroeid met het opkweken van deze planten. Inmiddels is hun bedrijf uitgegroeid tot een internationale leverancier van zowel kasplanten als vollegrondsplanten.

 

Ook teelt het bedrijf in Spanje planten voor het vroege segment.

Door deze veelzijdigheid kan het bedrijf voor haar afnemers het complete teeltplan invullen. Vanzelfsprekend hierbij is, dat de kwaliteit, uniformiteit en versheid van het plantmateriaal voorop staan. Door een hoge oogstcapaciteit en eigen transport kan het bedrijf snel  en flexibel haar klanten beleveren.

De opkweek van de planten staat onder controle van de Naktuinbouw.

 

De planten vinden hun weg naar telers in binnen- en buitenland.

 

Biemans Plantenkwekerij BV  |   Deel 70  |  5421 RV Gemert  |  tel: 0031 (0)492-361096  |  e-mail: info@biemansplant.nl